Over ons

Bout&Bint als ontwikkelaar voor AvontuurlijkWonen

Als bedenker, bouwer en beheerders hebben wij elkaar gevonden in de onderneming Bout&Bint.

Vanuit drie verschillende expertises en drie verschillende invalshoeken hebben wij één doel: het realiseren van aansprekende projecten.

Wij willen niet aan de zijlijn staan, maar onze idealen volgen. Wij hebben de overtuiging dat een project zowel duurzaam, kwalitatief hoogwaardig en rendabel kan zijn.

Een actueel project van Bout&Bint is de transformatie van een leegstaande school naar woningen. Unieke appartementen in een stedelijke omgeving waar de woningdruk enorm hoog is. Met aandacht voor duurzaamheid zoals een dak waarmee het regenwater wordt opgevangen, een energie A-label.

Transformatie van kantoorgebouwen/scholen naar woningen geeft starters de kans om een betaalbare woning te kopen. Als vastgoedondernemers willen we waarde toevoegen aan een buurt of wijk. Particulieren die een woongemeenschap willen starten kunnen samen met ons hun plannen werkelijkheid laten worden.

Leave this field blank

Geert Aarssen [Bedenker]

Geert Aarssen is architect. Na zijn studie aan de TU-Delft faculteit bouwkunde 1985-1991 heeft hij als architect/interieur architect voor diverse bureau’s gewerkt en sinds 1995 werkt hij zelfstandig voor Aadam-architecten.

Geert is een bevlogen idealist die duurzaamheid en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan, maar er ook van overtuigd is dat dit betaalbaar kan worden uitgevoerd. Geen loze beloftes, maar handen uit de mouwen. De voornaamste reden om als architect te participeren in Bout&Bint is zijn drang om deze idealen te realiseren.


Wim Kok [Bouwer]

Wim Kok is 42 jaar geleden geboren als avonturier. Voortgekomen uit een aannemersfamilie en opgegroeid met liefde voor basketbal was de stap om na het afronden van de havo naar Amerika te vertrekken een logisch vervolg. Het wonen in Californië was natuurlijk een groot avontuur vol sport en eropuit trekken in de natuur. Uiteindelijk besloten om naar Nederland terug te keren en in dienst te treden bij het Korps Mariniers. In de avonduren en spaarzame vrije tijd heeft hij de opleiding tot aannemer gevolgd en na vier jaar diensttijd is hij gaan werken in het bouwbedrijf van zijn vader. Daar heeft hij de nodige ervaring opgedaan in het aansturen van projecten en passie voor het verbouwen en renoveren van mooie panden ontwikkeld. In 2004 heeft hij op 25 jarige leeftijd de stap genomen om een eigen bouwonderneming op te starten. De jaren daarop alle facetten van het ondernemerschap geleerd. Bedrijfsovernames, groei van de organisatie, specialisatie in verbouw en renovatie van bestaande bouw. Inmiddels is Wim als operationeel directeur verantwoordelijk voor de vier vestigingen van Mainstaete Vastgoedservice in Amsterdam, Breda, Rotterdam en Utrecht.

Vanuit zijn passie voor bouwen, verbouwen en ontwikkelen heeft Wim zich verbonden aan Bout & Bint om vanuit die combinatie mooie projecten te realiseren.


Dennis Cleef [Beheerder]

Dennis Cleef is zijn loopbaan gestart in het onderwijs. Daarna werkt hij als teamleider in de Jeugdhulpverlening in Rotterdam en als docent in het Hoger Onderwijs. In 2008 gaat hij in opdracht van het Zadkine College in Rotterdam aan de slag met het Studentenkwartier Dordtselaan. Samen met het Pact op Zuid, gemeentelijke diensten, bewoners, studenten, Hogescholen en de Erasmusuniversiteit worden meerjarige programma’s ontwikkeld waarbij studenten en scholieren zich inzetten voor maatschappelijke vraagstukken die leven in achterstandswijken. Met de werktitel “Onverklaarbaar Bewoond” krijgen studenten de kans om betaalbaar te wonen, waardoor de bewonerspopulatie van een achterstandswijk een mooie impuls krijgt. De studenten dragen bij aan hun leefomgeving onder meer door het steunen van ondernemers met adviezen en het oprichten van een ondernemersvereniging.

Deze combinatie van wonen en het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken is zo inspirerend voor Dennis dat hij zelf aan de slag wil met dit concept. De oprichting van Livable een vastgoedonderneming die zich als social enterprise bezighoudt met leegstandsbeheer is dan een logische vervolgstap. Bij Livable is Dennis verantwoordelijk voor de acquisitie en innovatie.

Kansen creëren en bijdragen aan vastgoedontwikkeling met maatschappelijke winst is voor Dennis een belangrijke drijfveer om te participeren in Bout&Bint.


Carmen Salomons [Beheerder]

Carmen Salomons heeft na haar theateropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten gewerkt als projectleider bij het Bijzonder Jeugdwerk. Daarna werkt zij in het Hoger Onderwijs bij Inholland als directeur-projectmanager van het Jonge Noorden en directeur van Zadkine Contractactiviteiten. Haar projecten richten zich op maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van het publieke en private domein.

Zij wint daarmee onder meer de Suze Groenewegprijs (emancipatieprijs van de gemeente Rotterdam) en de Safety Award van het Criminaliteitsplatform.

Op dit moment is zij als algemeen directeur verantwoordelijk voor de strategie van de vastgoedonderneming Livable. Het huisvesten van jonge, gemotiveerde mensen, die kunnen bijdragen aan hun woonomgeving en studenten binden aan de stad zijn wat haar betreft belangrijke uitgangspunten.

Ruimte bieden aan goede initiatieven vanuit sociaal ondernemerschap in combinatie met een gezond financieel businessmodel is voor haar de “drive” om deel te nemen aan Bout&Bint.