Flora en fauna


Aan de voorkant van Skola komt een tuin, dit is een strook van drie meter vanaf de gevel. Het ontwerp is van landschapsarchitect Marieke de Keijzer en sluit volledig aan bij de nieuwe plannen voor het speelplein. 

Aan de achterzijde van de school ligt de parel van Skola, een prachtige tuin van bijna 10 meter diep, die je niet zou verwachten zo midden in dit woonblok. 

Aadam-architecten hebben, in overleg met de landschapsarchitect Marieke de Keijzer, gekozen om de eerste strook van drie meter als veranda toe te voegen aan de woningen die aan de tuin grenzen. Voor de ruimte die overblijft, heeft Marieke de Keijzer een gemeenschappelijke tuin ontworpen, die een nadere invulling krijgt als de bewoners van Skola bekend zijn. Samen met de landschapsarchitect zullen de toekomstige bewoners de plannen verder uitwerken.

In de dakgoot van het gebouw nestelen elk jaar een groot aantal gierzwaluwen. In het kader van faunabeheer is ervoor gekozen om een daktuin aan te leggen. De landschapsarchitect heeft met het ontwerp van de daktuin rekening met de gierzwaluwen gehouden. Voor het behoud van de populatie is de beplanting aangepast aan wat deze dieren prettig vinden. Zo wordt er voor planten gekozen die insecten aantrekken die de gierzwaluwen lekker vinden. Kortom, Skola is een bijzonder project waar ook de flora en fauna centraal staan.


De wijk Bloemhof

De wijk Bloemhof is onderdeel van het stadsdeel Feijenoord. Een stadsdeel dat aan de noordkant begrensd wordt door het […]

Het gebouw

Het gebouw ligt als een parel verborgen in de binnentuin van het woonblok aan de Zwederstraat. […]

De plek

Aan de voorkant van Skola komt een tuin, dit is een strook van drie meter vanaf de gevel. Het ontwerp is van […]


SKOLA Type appartement

AvontuurlijkWonen in een oude School.

Hoewel al meer dan 100 jaar oud heeft ze zin in een nieuw avontuur, maar niet alleen!

Kom jij wonen bij de statige dame, kom jij wonen in SKOLA?