De wijk Bloemhof


De buurt Bloemhof is onderdeel van het stadsdeel Feijenoord. Een stadsdeel dat aan de noordkant begrensd wordt door het Noordereiland en de Kop van Zuid en aan de zuidkant door de buurt Vreewijk/Zuidplein. 

Een stadsdeel dat de afgelopen 20 jaar al een gedaanteverwisseling heeft ondergaan en de komende 10 jaar nog sterk zal veranderen. 

Er zijn plannen voor een compleet nieuw Feyenoord stadion en ook Zuidplein zal worden getransformeerd naar een tweede stadshart van Rotterdam. Veel culturele instellingen maakten de stap al van de noordoever van de Maas naar dit stadsdeel. Rondom de Wilhelminapier vestigden zich theaters, filmhuizen en diverse musea. Katendrecht transformeerde volledig en is met de vele uitgaansmogelijkheden ook een populaire woonbestemming geworden. Hiernaast ligt de gemoedelijke wijk Bloemhof. 

Eén van de leukste markten van Rotterdam op het Afrikaanderplein en het poppodium in de Maassilo liggen om de hoek. Metrostation Maashaven, diverse tramverbindingen en de watertaxi zijn bereikbaar op loopafstand. Dit alles bij elkaar maakt dat de wijk Bloemhof dé ideale plek wordt om te wonen.


Het gebouw

Als op 1 januari 1901 de leerplicht een feit is en de uitvoering ervan een taak wordt van de overheid, komt de […]

De plek

Het gebouw ligt als een parel verborgen in de binnentuin van het woonblok aan de Zwederstraat. […]

Flora en fauna

Aan de voorkant van Skola komt een tuin, dit is een strook van drie meter vanaf de gevel. Het ontwerp is van […]


SKOLA Type appartement

AvontuurlijkWonen in een oude School.

Hoewel al meer dan 100 jaar oud heeft ze zin in een nieuw avontuur, maar niet alleen!

Kom jij wonen bij de statige dame, kom jij wonen in SKOLA?